Marionetten

Kriminalroman Marionetten - Del 1

Marionetten är Louise Björnlunds deckare om skärgårdsguiden Kina Bergsmed som involveras i kommissarie Ulrika Bigårds och Ewald Wermelins arbete med att lösa mord i skärgårdsmiljö. En psykologisk kriminalroman där en ung man hittas mördad och lemlästad på en skärgårdsö. Skärgårdsguiden Kina Bergsmed involveras i polisens jakt på gärningsmannen och kommissarie Ewald Wermelin och Ulrika Bigård påminns om ett ouppklarat fall i England. En roman om ett brott där svaren sträcker sig decennier bakåt i tiden.Utdrag ur prolog                                                                                Musik till prologen av Håkan Eriksson
»Han sprang fortare än någonsin tidigare. Han snubblade på en trädrot som stack upp ur gräset och ramlade framstupa. Han hörde hur hon skrattade bakom honom. Det skrämde honom så vansinnigt. Han reste sig upp. Hjärtat bultade hårt och gjorde honom yr. Han hörde hur hon närmade sig. Hans ben tappade farten och han kände hur hela hans kropp verkade ge upp. Tårarna brände innanför ögonlocken. Han ville inte. Han måste springa fortare, ännu fortare.»


Recensioner


”Louise Björnlund har lyckats med att lägga ut ett antal spår som i alla fall lurade mig totalt. När jag var på det klara med vem som var gärningsmannen blev jag blåst på konfekten. Skickligt!.”

Nils Scherman, Svenska Deckarakademin


”Nervkittlande, obehaglig och med starkt driv. En lysande kriminaldebut.” Tidningen Skärgården


 

"En spännande bladvändare som utspelar sig i en mysig skärgård som bjuder på ond bråd död och mörka hemligheter." 

Håkans hylla

Med Marionetten har författaren gjort ett starkt avtramp i deckargenren, det är ruskigt, spännande och förbaskat bra! En bladvändare av rang!" VillivonkansBooks


 

"Härligt med en huvudkaraktär som är annorlunda för genren. Det behövs ett nytänkande."


 

"Märks att ett oerhört gediget researcharbete gjorts. Det ger berättelsen tyngd. Mycket trovärdig och spännande rakt igenom."”Med en ordentlig twist i inledningen fortsätter Louise Björnlund att få läsaren att rysa igenom debutromanen Marionetten. En kriminalroman som skakar skärgårdslivet i grunden. Boken tar dig som läsare med till en nivå som gör den omöjlig att lägga ifrån sig.” Tina Eklund - AlltOmDalarö.se


 

"Underbar gestaltning av samtliga karaktärer."Härlig miljöbeskrivning och mycket välskrivet. En kommande deckarförfattare har fötts."


 

"En genomarbetad, spännande deckarserie med nytt grepp."

Deckarserien - Skärgårdsmorden


Louise Björnlund sticker ut med sina böcker i serien Skärgårdsmorden med sina ovanligt välkonstruerade och unika intriger, fina miljöbeskrivningar och starka karaktärer.  Huvudpersonen, Kina Bergsmed, är Skärgårdsguide och polisens volontär som involveras i polisens arbete med att lösa brott. Louise är själv en av polisens volontärer på sidan om sitt författarskap.

Handlingen i böckerna utspelar sig i Stockholms skärgård där Louise tillbringar mycket tid med att göra research inför kommande böcker i serien. Hon har flera uppslag till kommande böcker i serien och arbetar i högt tempo och med hög kvalitet när hon skriver sin spännande och kommersiella serie. Böckerna har ett starkt driv och är riktiga bladvändare.
Böckerna finns hos alla handlare i Sverige och då i formaten pocket, e-bok och ljudbok. Ljudboksrättigheterna på svenska språket ägs för närvarande av förlag Lind o Co.


Copyright © All Rights Reserved