Caroline Björk

Caroline Björk_Björnlunds förlag

Pedagogisk och underhållande barnbok på vers

Caroline Björk heter jag. Uppvuxen i den lilla byn Veberöd som ligger utanför Lund i Skåne. Redan som liten hade jag en dröm om att bli författare och med en livlig fantasi och en stor passion för text och bild, debuterar jag nu som författare och illustratör med boken Smilla & Milla.

Vid sidan om mitt författarskap arbetar jag i butik, som webbdesigner och som badmintontränare för barn och ungdomar. Tidigare har jag varit verksam inom förskolan och har alltid trivts i sammanhang där barn varit en del av min omgivning. Därigenom har även barnen på olika sätt påverkat mig och blivit en stor inspirationskälla till boken Smilla & Milla.

Ibland kan det vara problematiskt att knäcka de sociala koderna och på rätt sätt visa vad det egentligen är man vill, i den här berättelsen uppstår exempelvis ett stort missförstånd mellan de olika karaktärerna. Katten, som egentligen är snäll och bara vill bli Smilla och Millas kompis, visar det på helt fel sätt och uppfattas istället som elak och skrämmande och blir deras ovän. Barn är snabba med att döma efter utseende och beteende. Med den här boken vill jag förmedla att utseendet inte spelar någon roll och att det kan krävas en god kommunikation för att lösa problem i sociala relationer. Men kanske mest av allt, vill jag få fram att alla är värda en andra chans, oavsett vem man är. Genom att skriva berättelsen på vers vill jag introducera rimord och stimulera språkutvecklingen på ett roligt och lekfullt sätt. Med den här boken hoppas jag att barnen kan känna att de har upplevt något, att de kan känna igen sig i berättelsen och lära sig någonting av den.

Sist men inte minst hoppas jag så klart bjuda på en riktigt underhållande berättelse!

Copyright © All Rights Reserved