I charterns skugga

I charterns skugga

I charterns skugga är en roman i dagboksformat som baserats på verkliga händelser.

Klimatet på Julias arbetsplats är inte vad den varit. Inte heller hennes privatliv. Julia söker tröst hos arbetskollegan Sara, men kanske borde Julia inte ha varit öppen med sitt privatliv?

"Julia ser hur hennes chef Vera närmar sig med stora kliv. Hon ser ohälsosamt solbränd ut efter att ha tillbringat månader i Thailand. Hennes frånvaro hade varit ett skönt avbrott för hela arbetsgruppen. Men nu var hon tillbaka. Julia ser hur något blänker till i Veras hand och sträcker sakta handen mot pennstället och drar upp en blyertspenna. Tanken på att de var själva i kontorslandskapet får hennes hjärta att bulta och hon vet att hon inte har en chans om vera skulle gå till angrepp. Hon ryser till och tänker: Är det så här jag ska avsluta min anställning? Uppskuren med en brevsprätare. Det var det, det, tänker Julia och blundar. Hon vet att hon inte har en chans mot en kvinna på närmare 190 cm och med en barlast på 110 kg, Aldrig någonsin."

Författaren berättar:

"I charterns skugga är en berättelse om en kvinna som tappar sig själv i jakten på att få ihop livspusslet. Samtidigt som en konflikt med chefen urartar till en ohygglig scen där arbetsgivaren går över gränsen för vad som är moraliskt riktigt. Men också en berättelse som jag vill ska lämna läsaren med en känsla av att allt ofta ordnar upp sig till det bästa bara man inte ger upp", säger Gitte Birkeland.


Titel: I charterns skugga

ISBN: 978-91-979845-7-7

Författare: Birkeland, Gitte

Formgivning omslag: Preben Petersen

Formgivning inlaga: Aina Larsson/Sättaren i Ängelholm

Omfång: 256 sidor, Inbunden och med blå bokmarkör

Mått: 135 x 210 mm

Beställs hos: Bokinfo, Stjärndistribution, BTJ eller hos bokhandlare.

Copyright © All Rights Reserved