Marionetten Louise Björnlund
Marionetten Louise Björnlund
Marionetten Louise Björnlund
Marionetten Louise Björnlund

Deckarserien - Skärgårdsmorden


Louise Björnlund sticker ut med sina böcker i serien Skärgårdsmorden med sina ovanligt välkonstruerade och unika intriger, fina miljöbeskrivningar och starka karaktärer.  Huvudpersonen, Kina Bergsmed, är Skärgårdsguide och polisens volontär som involveras i polisens arbete med att lösa brott. Louise är själv en av polisens volontärer på sidan om sitt författarskap.

Handlingen i böckerna utspelar sig i Stockholms skärgård där Louise tillbringar mycket tid med att göra research inför kommande böcker i serien. Hon har flera uppslag till kommande böcker i serien och arbetar i högt tempo och med hög kvalitet när hon skriver sin spännande och kommersiella serie. Böckerna har ett starkt driv och är riktiga bladvändare.
Böckerna finns hos alla handlare i Sverige och då i formaten pocket, e-bok och ljudbok.

Ljudboksrättigheterna på svenska och då på titlarna Ornömordet (Marionetten) och Dalarömordet (Jazzkatten) ägs under begränsad tid av Lind o Co. 

Kriminalroman Mentorn - Del 3   NYHET!


I gryningen hittas en båt på drift av skärgårdsguiden Kina Bergsmed. Kriminalkommissarie Ewald Wermelin med kollegor är snabbt på plats. I offrets ficka hittas en kod. En intensiv jakt påbörjas efter en gärningsperson. Strax därefter gör dykarna som dokumenterar de vattenfyllda gruvorna på Utö en fasansfull upptäckt.Skärgårdsguiden Kina Bergsmed involveras i polisens jakt efter gärningsperson. Hon drar sig inte för att uppsöka närliggande område kring fyndplatsen. När hon på eget bevåg uppsöker närliggande område kring fyndplatsen blir hon iakttagen av en drönare som cirkulerar på låg höjd. När hon senare upptäcker en film på Youtube över fyndplatsen med sig själv i huvudrollen inser hon att gärningspersonen vet vem hon är. Hon inser att hon behöver vara på sin vakt.

Mentorn är en högaktuell spänningsroman om gängkriminalitet och om de krafter som tar över när hämnd, vanmakt och rädsla tar över.

Läs mer om Mentorn
(recensioner, provläs, provlyssna, bokmusik av Håkan Eriksson DJSKYRACER.SE)

Kriminalroman Jazzkatten - Del 2         


Ett anonymt samtal inkommer till larmcentralen. En kropp har påträffats delvis nergrävd i grustaget söder om Sandemars slott. Kriminalkommissarie Ulrika Bigård och Ewald Wermelin är snabbt på plats med en utredningsgrupp. I svalget på offret har förövaren efterlämnat sin signatur. Utredningen leder till ett av de jaktlag som arrenderar mark i närheten då ännu en kropp påträffas på ett bisarrt sätt på sandstranden vid Schweizerbadet. Skärgårdsguiden Kina Bergsmed involveras återigen in i en utredning som leder till oanade följder.Läs mer om Jazzkatten 
(recensioner, provläs, provlyssna, bokmusik av Håkan Eriksson DJSKYRACER.SE
)

Kriminalroman Marionetten - Del 1   


Marionetten är Louise Björnlunds debutdeckare om skärgårdsguiden Kina Bergsmed som involveras i kommissarie Ulrika Bigårds och Ewald Wermelins arbete med att lösa mord i skärgårdsmiljö. En psykologisk kriminalroman där en ung man hittas mördad och lemlästad på en skärgårdsö. Skärgårdsguiden Kina Bergsmed involveras i polisens jakt på gärningsmannen och kommissarie Ewald Wermelin och Ulrika Bigård påminns om ett ouppklarat fall i England. En roman om ett brott där svaren sträcker sig decennier bakåt i tiden.


Läs mer om Marionetten
(recensioner, provläs, provlyssna, bokmusik av Håkan Eriksson
DJSKYRACER.SE)

Copyright © All Rights Reserved