Skärgårdsmorden Louise Björnlund
Dödsängeln av Louise Björnlund
Mentorn av Louise Björnlund

Deckarserien - Skärgårdsmorden

En deckarsuccé med kulisser ur Stockholms vackra skärgård men bakom denna, till synes idylliska fasad, döljer sig ofattbara grymheter och hissnande intriger. Likt Agatha Christies Miss Marple, men i modern tappning, dras skärgårdsguiden Kina Bergsmed in i Södertörnspolisens jakt på gärningsperson där hon befinner sig mitt i händelsernas centrum med fara för sitt eget liv.
Böckerna i Skärgårdsmorden är fristående berättelser där seriens signum är intelligenta, högaktuella och unika intriger med ett starkt driv som håller spänningen på topp ända intill slutet.Ljudboksrättigheterna på svenska och då på titlarna Ornömordet (Marionetten) och Dalarömordet (Jazzkatten) ägs under begränsad tid av Lind o Co. 

Kriminalroman Dödsängeln - Del 4   NYHET! 


Skärgårdsguiden Kina Bergsmed har fått uppdrag att delta i säkerhetsteamet under ÖTILLÖ, VM i Swimrun. Deltagarna ska ta sig över och mellan 26 öar, från Sandhamn till Utö i Stockholms skärgård. När en av de tävlande fångar hennes uppmärksamhet vid södra delen av ön Långbäling förstår Kina att något hänt. Ingen av de tävlande skulle frivilligt avbryta så nära målgång. Sjöpolisen är snabbt på plats, men det fasansfulla är redan ett faktum. En tävling som Kina Bergsmed aldrig någonsin kommer att glömma. Aldrig någonsin.

Dödsängeln, en berättelse om strävan att nå sitt mål utan att sky några medel, men också en historia om brödraskap och konstens pirater.


Läs mer om Dödsängeln
(recensioner, provläs, provlyssna, bokmusik av Håkan Eriksson DJSKYRACER.SE)

Kriminalroman Mentorn - Del 3  


I gryningen hittas en båt på drift av skärgårdsguiden Kina Bergsmed. Kriminalkommissarie Ewald Wermelin med kollegor är snabbt på plats. I offrets ficka hittas en kod. En intensiv jakt påbörjas efter en gärningsperson. Strax därefter gör dykarna som dokumenterar de vattenfyllda gruvorna på Utö en fasansfull upptäckt.Skärgårdsguiden Kina Bergsmed involveras i polisens jakt efter gärningsperson. Hon drar sig inte för att uppsöka närliggande område kring fyndplatsen. När hon på eget bevåg uppsöker närliggande område kring fyndplatsen blir hon iakttagen av en drönare som cirkulerar på låg höjd. När hon senare upptäcker en film på Youtube över fyndplatsen med sig själv i huvudrollen inser hon att gärningspersonen vet vem hon är. Hon inser att hon behöver vara på sin vakt.

Mentorn är en högaktuell spänningsroman om gängkriminalitet och om de krafter som tar över när hämnd, vanmakt och rädsla tar över.

Läs mer om Mentorn
(recensioner, provläs, provlyssna, bokmusik av Håkan Eriksson DJSKYRACER.SE)

Jazzkatten av Louise Björnlund
Marionetten av Louise Björnlund

Kriminalroman Jazzkatten - Del 2         


Ett anonymt samtal inkommer till larmcentralen. En kropp har påträffats delvis nergrävd i grustaget söder om Sandemars slott. Kriminalkommissarie Ulrika Bigård och Ewald Wermelin är snabbt på plats med en utredningsgrupp. I svalget på offret har förövaren efterlämnat sin signatur. Utredningen leder till ett av de jaktlag som arrenderar mark i närheten då ännu en kropp påträffas på ett bisarrt sätt på sandstranden vid Schweizerbadet. Skärgårdsguiden Kina Bergsmed involveras återigen in i en utredning som leder till oanade följder.Läs mer om Jazzkatten 
(recensioner, provläs, provlyssna, bokmusik av Håkan Eriksson DJSKYRACER.SE
)

Kriminalroman Marionetten - Del 1   


Marionetten är Louise Björnlunds debutdeckare om skärgårdsguiden Kina Bergsmed som involveras i kommissarie Ulrika Bigårds och Ewald Wermelins arbete med att lösa mord i skärgårdsmiljö. En psykologisk kriminalroman där en ung man hittas mördad och lemlästad på en skärgårdsö. Skärgårdsguiden Kina Bergsmed involveras i polisens jakt på gärningsmannen och kommissarie Ewald Wermelin och Ulrika Bigård påminns om ett ouppklarat fall i England. En roman om ett brott där svaren sträcker sig decennier bakåt i tiden.


Läs mer om Marionetten
(recensioner, provläs, provlyssna, bokmusik av Håkan Eriksson
DJSKYRACER.SE)

Copyright © All Rights Reserved