Marionetten Louise Björnlund
Marionetten Louise Björnlund


Deckarserien - Skärgårdsmorden


Louise Björnlund sticker ut med sina böcker i serien Skärgårdsmorden med sina ovanligt välkonstruerade och unika intriger, fina miljöbeskrivningar och starka karaktärer.  Huvudpersonen, Kina Bergsmed, är Skärgårdsguide och polisens volontär som involveras i polisens arbete med att lösa brott. Louise är själv en av polisens volontärer på sidan om sitt författarskap.

Handlingen i böckerna utspelar sig i Stockholms skärgård där Louise tillbringar mycket tid med att göra research inför kommande böcker i serien. Hon har flera uppslag till kommande böcker i serien och arbetar i högt tempo och med hög kvalitet när hon skriver sin spännande och kommersiella serie. Böckerna har ett starkt driv och är riktiga bladvändare.
Böckerna finns hos alla handlare i Sverige och då i formaten pocket, e-bok och ljudbok. Ljudboksrättigheterna på svenska språket ägs för närvarande av förlag Lind o Co.

Kriminalroman Mentorn- Del 3

En båt hittas på drift av skärgårdsguiden Kina Bergsmed. På durken ligger en livlös kropp. Strax därefter gör dykarna som dokumenterar de vattenfyllda gruvorna på Utö en fasansfull upptäckt.


Kriminalkommissarie Ewald Wermelin och kollegor från Södertörnspolisen kämpar mot tiden. Kina uppsöker området kring fyndplatsen på eget bevåg och blir iakttagen av en drönare. När hon upptäcker en film på Youtube över fyndplatsen med sig själv i huvudrollen inser hon att hon behöver vara på sin vakt.  

Mentorn är en högaktuell spänningsroman om gängkriminalitet och om de krafter som härskar när hämnd och rädsla tar över. Allt med bakgrund av ett på ytan idylliskt Stockholms skärgård.
Utdrag ur prolog 

                  Musik till prologen av Håkan Eriksson DJSKYRACER.SE

                                                                             

»Hon vände sig om, slöt ögonen och tog ett djupt andetag för att fylla lungorna. Den skarpa smällen kom samtidigt som hon kände hur glassplitter trängde in i hennes hud. Hon visste att de var här. Hon kände hur viljan att bara skrika rakt ut mildrades av hennes rädsla. Det måste få ett slut.»


Recensioner om Mentorn


"Beskrivningarna av ungdomsgängen är iskallt pricksäkra. Författaren lyckas skickligt gestalta deras cyniska känslokyla.”

Nils Scherman, Svenska Deckarakademin”Otäckt, modernt och verklighetstroget. Louise Björnlund lotsar oss återigen framgångsrikt genom Stockholms yttre skärgård.” Tina Eklund, Allt om Dalarö"Bra uppbyggd berättelse med ledtrådar och villospår som håller upp spänningen ända in till slutet.”

Håkans Hylla


"Louise Björnlund har gjort det igen! Spännande från första till sista sidan. Intressanta karaktärer och intelligent intrig gör denna till en deckare i absolut världsklass.”

Crime Novel Digest”Verklighetsnära & gripande läsning! Rak, ärlig & utan krusiduller!”

Millimys_Books

Copyright © All Rights Reserved